Podstrona: PRAKTYKI STUDENCKIE - wcześniejsze podjęcie praktyk / Wizytówka pracownika PRz

Aktualności

PRAKTYKI STUDENCKIE - wcześniejsze podjęcie praktyk

06-05-2020 r.
, red. Paweł Błoniarz

Podjęcie praktyki przed wyznaczonym terminem praktyk, tj. przed 1 lipca, wymaga formalnej zgody Pani Prodziekan ds. kształcenia dr inż. J. Wojturskiej, prof. PRz.

Należy skierować do Pani Prodziekan formalne pismo, w którym student prosi o zgodę na podjęcie praktyki w terminie wcześniejszym, niż zaplanowany, tj. w czasie semestru letniego i zapewnieniem, że nie przeszkodzi to w udziale w bieżących zajęciach dydaktycznych i terminowym zaliczeniu wszystkich zajęć.
Pismo opatrzone datą i odręcznym podpisem studenta należy zeskanować w rozdzielczości, pozwalającej na późniejsze jego wydrukowanie w dobrej jakości a skan wysłać mailowo do Pani Prodziekan z prośbą o jego pozytywne rozpatrzenie.

Zgoda, udzielona przez Panią Prodziekan, jest podstawą do rozpoczęcia formalności związanych z podpisaniem indywidualnej umowy między Uczelnią, studentem i zakładem pracy ws. organizacji praktyki studenckiej.

Termin praktyki realizowanej w trakcie semestru musi być na tyle szeroki (np. 2-3 miesiące), aby pozwoliło to na terminowe uczestnictwo we wszystkich zajęciach dydaktycznych zaplanowanych w harmonogramie i jednocześnie na realizowanie praktyki w czasie wolnym pomiędzy ww. zajęciami dydaktycznymi (przykładowo: 1-2 dni w tygodniu). Do zaliczenia praktyki obowiązuje, jak w przypadku wszystkich praktyk obowiązkowych, zrealizowanie minimum 20 pełnych dni roboczych praktyki, szczegółowo opisanych później w sprawozdaniu z praktyki zawodowej.

W przypadku realizacji praktyki zawodowej w trakcie semestru, terminowy udział we wszystkich zajęciach dydaktycznych przewidzianych w harmonogramie jest priorytetowy.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję